Categorieën
Retouren? Graag hier aanmelden !
Selecteer je taal
Home Merken Indrahorse

Indrahorse

Indrahorse
Een klap veroorzaakt trillingen en het zijn deze trillingen die de zachte weefsels en vooral de pezen beschadigen! De beschermende binnenkant van de beschermer moet dus gemaakt zijn van schokabsorberend materiaal. IndraHorse heeft daarom gekozen voor zeer schokabsorberende materialen. Doordat de beschermers mooi aansluiten bieden ze ook extra steun aan de pezen en zullen klappen en schokken en stoten worden opgevangen door de beschermers.

Ruitergoed is een van de twee exclusieve dealers in Nederland. Indra horse beschermt de paardenbenen als geen ander. Wil je echt toegevoegde waarde? Kies dan voor de beschemers van Indra Horse. 


Weergave:


Bezig met laden...

Een klap veroorzaakt trillingen en het zijn deze trillingen die de zachte weefsels en vooral de pezen beschadigen! De beschermende binnenkant van de beschermer moet dus gemaakt zijn van schokabsorberend materiaal. IndraHorse heeft daarom gekozen voor zeer schokabsorberende materialen. Doordat de beschermers mooit aansluiten bieden ze ook extra steun aan de pezen en zullen klappen en schokken en stoten worden opgevangen door de beschermers.

Binnen materiaal:
Dubbele bescherming door een ultralicht ademende visco- elastische polymeer. Dit materiaal is gelamineerd met een sterke zachte stof
Buiten materiaal:
Hoogwaardig Hypalon dat ademt en beschermt. Hypalon neemt weinig water op. Rekbaar klitband zorgt voor optimale aansluiting aan het paardenbeen.

Omdoen van de beenbeschermers:

  1. Leg de beschermer aan met een hand achter tegen het paardenbeen, zodanig dat de onderste ronding om de kogel past. De beenbeschermers moeten lang genoeg zijn zodat de bovenkant vlak onder de voorknie (voorbeen) of vlak onder het spronggewricht (achterbeen) komt te liggen.

  2. Begin met het aanleggen van de klitbanden bij de bovenste band en dan volgen de andere twee.
  3. Leg de onderste band achter langs de onderkant van de kogel, gelijk met de onderkant van de beenbeschermer zodat het klitband niet gaat schuren in de kootholte en trek de band vervolgens schuin naar boven aan zodat hij goed vast zit.
  4. Trek vervolgens alle klitbanden nog een keer na. Door dit te doen krijgen de haakjes meer vat op het klitgedeelte en hecht het klitband perfect. Ook de onderste band nog even natrekken en vastleggen.

De beenbeschermers moeten goed aansluiten om het been zodat er geen zand of modder in kan komen. Ze zullen niet knellen vanwege de gebruikte materialen die de druk op de pezen en bloedvaten verdeelt. Op die manier kunnen de beschermers ook niet afzakken.

Lengte van de beenbeschermers in cm.

XXXS 19 cm
XXS 20,5 cm
XS 22 cm
S 23,5 cm
M 25,5 cm
L 27 cm
XL 29,5 cm

 


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.