Categorieën
Retouren? Graag hier aanmelden !
Selecteer je taal
Home Merken Utzon bridles

Utzon bridles

Utzon-bridles
Weergave:

De kunst van het vakmanschap

Utzon Equestrian is trots op zijn vakmensen. Als een van de laatsten die nog steeds lederwaren voor paarden maken van het beste Engelse leer uit Italië, zijn de aandacht voor detail en de kwaliteit van onze goederen van cruciaal belang voor ons succes.

We werken daarom alleen met de beste leervakmensen en verbeteren voortdurend onze kwaliteitscontrole om de hoogste normen tijdens het hele productieproces te garanderen

Leer

Wij gebruiken alleen het beste Italiaanse leer

Traditioneel hoofdstelleer wordt gemaakt van zeer stevige koeienhuiden, maar wij geven er de voorkeur aan om kalfshuiden te gebruiken, omdat de huiden hierdoor fijner en iets zachter zijn en minder vlekken vertonen. Dit is beter voor het maken van exclusieve lederwaren die voldoen aan onze normen, terwijl ze nog steeds sterk genoeg zijn om aan te voelen als traditioneel hoofdstelleer. Bij onze singels wordt echter nog steeds gebruik gemaakt van traditioneel hoofdstelleer, omdat dit duurzamer is en meer structuur heeft.

Zodra de huid is gebruind, wordt er een kleurafwerking aangebracht volgens onze eigen strenge specificaties en normen voor een diepere en exclusievere uitstraling. Hierbij wordt was toegevoegd om de bovenste laag van de huiden te bedekken.

Elke huid is daarom iets anders. Daarom kan het zijn dat er bij het ene product een klein verschil in kleurtint kan voorkomen. Alle huiden ondergaan drie kwaliteitscontroles in de leerlooierij voordat ze naar onze vakmensen gaan om te worden gestikt. De controles zorgen ervoor dat al het leer aan de kwaliteitscriteria voldoet.

Na verloop van tijd zal elk van onze producten een uniek patina krijgen, omdat het door herhaaldelijk gebruik gepolijst wordt en natuurlijke oliën en leerverzorging bevat.

Zorg

Hoewel onze producten behoorlijk stevig zijn, is het belangrijk om er zorgvuldig mee om te gaan, net als bij alle luxe apparatuur.

De was en natuurlijke oliën die worden gebruikt om het leer van onze producten te coaten, zullen het leer beschermen, en daarom kan er, als het enige tijd niet wordt gebruikt, een natuurlijke witte bloei op het oppervlak ontstaan. Dit is was die naar boven komt en kan worden verwijderd door deze eenvoudigweg weg te wrijven met een zachte doek.

De meest geschikte manier om onze producten schoon te maken is door ze voorzichtig af te vegen met een zachte, vochtige doek en ze vervolgens op natuurlijke wijze te laten drogen op een plaats zonder sterke hitte. Door indien nodig een beetje leerconditioner aan te brengen, wordt het leer beschermd en gevoed, zodat uw Utzon Equestrian-artikel vele jaren meegaat


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.